Eveniment online: Fenomenul contrafacerii în Republica Moldova

Pe 22 aprilie curent, reprezentanții Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) au participat la un webinar cu genericul "Fenomenul contrafacerii în Republica Moldova", eveniment organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale, care este marcată anual pe 26 aprilie. Seminarul online a fost desfășurat în cadrul Proiectului EUPROIN/Jean Monnet Support to Associations in European Integration and Intellectual Property Protection Studies, implementat de către Asociația de Cultură Juridică Henri Capitant, cu suportul financiar al programului Erasmus+ al Uniunii Europene, în colaborare cu AGEPI.

La webinar au participat reprezentanți ai autorităților publice, ai instituțiilor de învățământ superior, ai organizațiilor de cercetare-dezvoltare și ai mediului de afaceri. Scopul evenimentului a fost informarea participanților privind impactul pirateriei și al produselor contrafăcute asupra mediului de afaceri și al societății.

În cadrul evenimentului, au fost abordate aspecte legate de crearea, protecția juridică și utilizarea obiectelor de proprietate intelectuală, respectarea drepturilor de proprietate intelectuală în Republica Moldova, precum și provocările pentru țara noastră și soluțiile posibile.

În cadrul evenimentului, participanții au avut oportunitatea de a se conecta la un mediu interactiv și de a adresa întrebări raportorilor, printre care specialiști din cadrul AGEPI cu o vastă experiență în pe domeniile abordate: Natalia Mogol, expert-cheie în cadrul proiectului Jean Monnet EUPROIN, Director general adjunct al AGEPI și Andrei Moisei, consultant principal în cadrul AGEPI. Persoanele prezente la această conferință online au obținut informații complexe privind evaluarea fenomenului de contrafacere și piraterie din Republica Moldova.

Dacă nu ați reușit să participați online, puteți privi în reluare evenimentul pe canalul de Youtube al Proiectului Jean Monnet: https://www.youtube.com/watch?v=Snd1FP1-tZU.

Menționăm că, pentru AGEPI, instruirea în domeniul proprietății intelectuale, reprezintă una din prioritățile-cheie în promovarea și dezvoltarea sistemului de protecție și asigurare a respectării drepturilor de proprietate intelectuală.